Bonen zijn briljant!

9 september 2024 - Een prachtig interview met ketenregisseur Sonja Zuijdgeest in het vakblad Voedingsindustrie door Judith Witte.

"Er is een grote inhaalslag nodig: De teelt en verwerking moet opschalen, en daarvoor is het essentieel dat ook de consumptie toeneemt"

Het artikel bespreekt de cruciale rol van bonen in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Bonen worden geprezen om hun veelzijdigheid en voedingswaarde, en als belangrijke bron van plantaardige eiwitten, die essentieel zijn voor het terugdringen van vleesconsumptie. De Bean Deal streeft ernaar de productie en consumptie van bonen te stimuleren, zowel om ecologische redenen als om de gezondheid van de consument te verbeteren. Er wordt ook ingegaan op de samenwerking tussen verschillende actoren in de voedingsindustrie om deze doelen te bereiken.

Lees hier het

Laatste Beannews

Lupineballetjes van Nederlandse bodem

Ketensamenwerking tussen Udea en Lekker Lupine tot een lupine balletje van Nederlandse lupine bonen!

Lees meer >

The Protein Transition Map NL

Een online tool voor inzicht in het eiwitlandschap van Nederland!

Lees meer >

Volkskrant: ‘Hoe maak je een boon sexy?’

Van 'saai' tot sexy proteïnebommen: de boon is weer hip! - Aldus de Volkskrant.

Lees meer >