1. Productie
In deze eerste aflevering bespreken we samen met Willemijn Cuijpers, onderzoeker veredeling en innovatieve teelten bij het Louis Bolk en Jurrian Visser werkzaam bij CZAV de productie (teelt en verwerking) van Nederlandse Eiwitrijke Gewassen.
2. Consumptie
In deze tweede aflevering geven Marianne Karstens van de Green Protein Alliance, en Rober Beks werkzaam bij Compass Group hun kijk vanuit retail en foodservice perspectief op de consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen.
3. Ketensamenwerking
In deze laatste aflevering bespreken Jeroen Willemsen werkzaam bij Foodvalley NL en Geert Best van de Eiwitboeren van Nederland het belang van ketensamenwerkingen binnen de opschaling van Nederlandse eiwitrijke gewassen.
Lees hier het
Laatste Beannews
Podcastreeks: Bean Talk
Podcast: Bean Talk In 2022 ondertekende Rabobank samen met 55 andere partijen de Bean Deal. Het doel van deze samenwerking is het opschalen van de teelt, verwerking en consumptie van…
5 redenen waarom de Bean Deal van belang is!
5 redenen waarom de Bean Deal van belang is! De Green Deal Eiwitrijke gewassen, de…