1. Productie
In deze eerste aflevering bespreken we samen met Willemijn Cuijpers, onderzoeker veredeling en innovatieve teelten bij het Louis Bolk en Jurrian Visser werkzaam bij CZAV de productie (teelt en verwerking) van Nederlandse Eiwitrijke Gewassen.
2. Consumptie
In deze tweede aflevering geven Marianne Karstens van de Green Protein Alliance, en Rober Beks werkzaam bij Compass Group hun kijk vanuit retail en foodservice perspectief op de consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen.
3. Ketensamenwerking
In deze laatste aflevering bespreken Jeroen Willemsen werkzaam bij Foodvalley NL en Geert Best van de Eiwitboeren van Nederland het belang van ketensamenwerkingen binnen de opschaling van Nederlandse eiwitrijke gewassen.
Lees hier het
Laatste Beannews
Lupineballetjes van Nederlandse bodem
Ketensamenwerking tussen Udea en Lekker Lupine tot een lupine balletje van Nederlandse lupine bonen!
The Protein Transition Map NL
Een online tool voor inzicht in het eiwitlandschap van Nederland!
Volkskrant: ‘Hoe maak je een boon sexy?’
Van 'saai' tot sexy proteïnebommen: de boon is weer hip! - Aldus de Volkskrant.