Podcast: Bean Talk

In 2022 ondertekende Rabobank samen met 55 andere partijen de Bean Deal. Het doel van deze samenwerking is het opschalen van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het postcastdrieluik 'Bean Talk' geeft een gezicht aan de initiatieven binnen de Bean Deal, verdeeld over de onderwerpen: productie, consumptie en ketensamenwerking.

De podcast drieluik is uitgegeven door Food & Agri Nederland-podcast en is gratis te beluisteren via Spotify.

1. Productie

In deze eerste aflevering bespreken we samen met Willemijn Cuijpers, onderzoeker veredeling en innovatieve teelten bij het Louis Bolk en Jurrian Visser werkzaam bij CZAV de productie (teelt en verwerking) van Nederlandse Eiwitrijke Gewassen.

2. Consumptie

In deze tweede aflevering geven Marianne Karstens van de Green Protein Alliance, en Rober Beks werkzaam bij Compass Group hun kijk vanuit retail en foodservice perspectief op de consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen.

3. Ketensamenwerking

In deze laatste aflevering bespreken Jeroen Willemsen werkzaam bij Foodvalley NL en Geert Best van de Eiwitboeren van Nederland het belang van ketensamenwerkingen binnen de opschaling van Nederlandse eiwitrijke gewassen.

Lees hier het

Laatste Beannews

Lupineballetjes van Nederlandse bodem

Ketensamenwerking tussen Udea en Lekker Lupine tot een lupine balletje van Nederlandse lupine bonen!

Lees meer >

The Protein Transition Map NL

Een online tool voor inzicht in het eiwitlandschap van Nederland!

Lees meer >

Volkskrant: ‘Hoe maak je een boon sexy?’

Van 'saai' tot sexy proteïnebommen: de boon is weer hip! - Aldus de Volkskrant.

Lees meer >